KONSERTER
Høstkonsert på Café Månefisken

6. november 2022 kl. 18.00


Variert, vakkert og fengende program, med sanger fra 1600-tallet og fram til vår tid: Fra norske brudemarsjer til kamuflert erotikk i britiske madrigaler. Fra det såre til det jublende. Fra nordiske folkeviser til smektende melodier i spenstige arrangementer, på både dansk, svensk, engelsk, fransk og latin. 


Billetter hos TicketCo og i døra. Kr 150 over, gratis under 14 år.


Velkommen!
Landsfestival for kor 2022


Så skal vi endelig ut og svinge oss litt igjen! Og vi sakser like godt fra Norges Korforbunds hjemmeside:


"Trondheim er byen og dagene er torsdag 26. mai – lørdag 28. mai.
1700 korsangere skal synge i byens flotteste konsertlokaler, i gater og på torg! Publikum kan synge med fra skolesangboka Mads Berg fra perm til perm og delta på en spektakulær åpningsseremoni på Torget. Dette blir tre dager med sangglede i historiske Trondheim."


Vi har jobbet lenge og hardt med sangene vi skal fremføre, og vi gleder oss veldig! Ikke minst til å synge i Nidarosdomen. Her er tider og steder Markakoret skal synge, om noen som leser dette skulle være i Trondheim disse dagene:


Torsdag 26. mai: 22002300 Kor i Katedralen Nidarosdomen

Fredag 27. mai: 11001200 Bysang Nordre gt. / Thomas Angells gt.

og: 14001530 Korgilde Frimurerlogen


Her er lenke til mer informasjon, billetter m.m.


Endelig:  


   KONSERT I GREFSEN KIRKE

21. NOVEMBER 2021 kl. 18.00

SAMMEN MED GAMLE OSLO KRO- OG KIRKEKOR


Billetter:

Ordinær, kjøpt på forhånd hos TicketCo: kr 200
I døra (Vipps): kr 220
Barn t.o.m. 14 år: gratis
Lenke til billetter hos TicketCo: http://gokk.ticketco.events 

Dirigent: Thea Kjeve Fjeldstad
Organist: Halgeir Schiager
Sopran: Cecilie Cathrine Ødegården
Baryton: Øystein Skre


Konserten støttes av:    

Dessverre AVLYST på grunn av sykdom:
VISEKONSERT 25. OKTOBER!


Markakoret har gleden av å invitere til visekonsert på Månefisken 25. oktober. 


19. august startet vi oppkjøringen, og etter en vår med øvelser på Zoom og utendørs, har vi nå kommet oss i hus samlet (med smittevernreglene konstant i bakhodet). Fortsatt øver vi onsdager, men nå er det lille auditorium på Grefsen skole som gjelder – i hvert fall fram til jul.


Og går alt etter planen, blir det kirkekonsert med blant annet Faurés Requiem, sammen med Gamle Oslo Kro- og Kirkekor, i slutten av april 2021.


Mer informasjon kommer etter hvert!

Årets store kor-begivenhet

er dessverre avlyst/utsatt pga. korona-situasjonen.Dette var det som skulle skje, vi håper å få til en tilsvarende konsert neste år (2021):

Konsert med Faurés og Rutters Requiem

Markakoret tar gjerne imot prosjektsangere. Mannsstemmer står høyt på ønskelista!I oktober (ev. november) 2020 blir det flott kirkekonsert med to kor, musikere og solister i en dertil egnet kirke et sted i Oslo. Vi kommer tilbake med dato og sted når det er endelig bestemt. I tillegg til Markakoret er Gamle Oslo Kro- og Kirkekor (GOKK) godt i gang med innøving.

Men det er ikke for seint for nye sangere å bli med i prosjektet!  Som mange andre blandakor ønsker også Markakoret seg spesielt flere menn, men det er plass til alter og sopraner også. Øvelsene foregår i musikkrommet på Engebråten skole, hver onsdag fra klokken 19.00 til 21.30. I disse dager (februar 2020) er korets faste dirigent, Thea Kjeve Fjeldstad, tilbake fra barselpermisjon, og da skal hun lede både Markakoret og GOKK fram mot kirkekonserten - trolig - i slutten av oktober. 

   Et rekviem (riksmålsform: requiem, fra latin) er i musikken en komposisjon, vanligvis for soli, kor og orkester, med tekster, oftest på latin, fra den romersk-katolske rekviemmessen. Messen er en sjelemesse, eller messe for de døde (dødsmesse). Begrepet stammer fra det første ordet i messeteksten (requiem, norsk ro eller hvile).

 
Markakoret og dirigent Thea Fjeldstad i aksjon på Grefsenkollen i juni 2019. Foto: Henning Riegel